Ne pregătim pentru concursuri
Etapa a II-a - MATEMANIADA

Concurs internațional de pictură
ARISTOTEL
Vă propun un nou concurs organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
https://fundatiadanvoiculescu.ro/aristotel-2024-concurs-national-interdisciplinar/
Concursul este gratuit și se desfășoară online, urmărind să stimuleze dorinţa de performanță, să încurajeze creativitatea, curiozitatea și lectura, dar și descoperirea de noi arii de interes. Mai mult, acesta susține descoperirea aptitudinilor, dezvoltarea gândirii critice și evaluarea autentică a performanţelor şcolare. În cadrul Concursului Național Interdiscilinar "Aristotel", ajuns la cea de-a XIV-a ediție, au dreptul să participe elevii înscriși în clasele pregătitoare, primare (I-IV) și gimnaziale (V-VIII) din cadrul școlilor de stat sau private.
Înscrierea în concurs va fi realizată de către cadrele didactice, prin completarea formularului, Data limită este 17 mai 2024. Fiecare profesor poate înscrie minim 10 elevi în concurs. Dacă sunteți de acord cu termenii și condițiile acestui concurs, vă rog să îmi comunicați
Regăsiți, mai jos, regulamentul concursului și formularul de acord parental. Îl puteti descărca dumneavoastră și completa sau vi-l pot trimite prin copil, la solicitarea dumneavoastră.
MATEMANIADA
Precizări importante
- Pe prima pagină a matemaniada.ro va fi afișată începând cu 12 martie, ora 9 AM o secțiune verde unde se va introduce codul de acces.
- De la momentul introducerii codului, participanții au 2 ore la dispoziție.
- Dacă participantul iese din sesiune (de pe site) în timpul acesteia, poate reveni reintroducând codul. Timpul acordat se scurge în acest interval.
Concurs de matematică
Matemaniada Ediția a II-a va avea loc pe 12 martie (etapa I) și pe 18 mai (etapa a II-a).
Concursul național de matematică "Matemaniada" este aprobat de Ministerul Educației prin O.M.E. 3469/2024 și se află în calendarul competițiilor școlare fără finanțare pe segmentul claselor V-VI.
Matemaniada are loc atât online, cât și fizic, în cazul profesorilor care optează pentru susținerea concursului la unitatea de învățământ.
Sunt 15 cerințe tip grilă. Cerințele pot avea răspunsuri multiple, astfel încât participantul poate selecta până la 4 răspunsuri/cerință.
Cerințele celor două probe vor cuprinde atât conținuturile din programa școlară obligatorie pentru toți elevii, cât și conținuturi suplimentare. Accentul este pus pe cerințe care implică o gândire logică și creativă.
Cerințele celor două probe vor fi elaborate de profesorii centrului educațional Matemanie+, în conformitate cu programa școlară.
Matemaniada își propune să fie un mediu de învățare, unde rezultatul nu este atât punctajul cât lecția de matematică și experiența de concurs. Astfel, atât participarea cât și toate materialele transmise sunt gratuite.
La Etapa I, dificultatea subiectelor este medie. La Etapa a II-a, dificultatea subiectelor este sporită.
Copil drag,
Vrem să îți transmitem un mesaj important înainte de Etapa I. Acest concurs nu este doar despre obținerea unui punctaj sau câștigarea unui premiu, ci și despre călătoria extraordinară pe care o vom parcurge împreună.
În fiecare problemă pe care o vei rezolva și în fiecare efort pe care îl vei face, vei avea ocazia să îți descoperi abilitățile ascunse, să îți îmbunătățești gândirea critică și să îți testezi limitele.
Nu uita că fiecare greșeală este o oportunitate de învățare și că fiecare succes te aduce mai aproape de dezvoltarea ta personală.
Matemaniada este despre mai mult decât rezultatele finale. Este despre modul în care ești dispus să accepți o provocare și să mergi mai departe cu încredere. Este despre construirea unei comunități în care ne susținem reciproc și ne încurajăm să ne atingem potențialul maxim.
Așa că, indiferent de rezultatul final, ești deja un câștigător pentru că ai avut curajul să intri în competiție și să îți testezi abilitățile.
Haide să ne bucurăm împreună de această experiență minunată și să valorificăm fiecare moment pentru a învăța și a crește împreună!
Mult succes!
Cu drag,
Echipa Matemaniada
COMPER
Regulament
ETAPA 1 (materia predata la modulul 1 si 2)
ROMANA – 12 ianuarie 2024
MATEMATICA – 19 ianuarie 2024
ETAPA 2 (materia predata la modulul 3 si 4)
ROMANA – 22 aprile 2024
MATEMATICA – 25 aprilie 2024
ETAPA NATIONALA (materia predata la modulurile 1-5)
ROMANA – 30 mai 2024
MATEMATICA – 4 iunie 2024
EUXIN MATH
Regulament
Perioada: an școlar 2023-2024
Data: etapa locală: 19 ianuarie 2024
amânată pentru 02.02.2024
etapa județeană: 30 martie 2024
Ora: 10.00
DESCOPERĂ ROMÂNIA
Regulament
SECŢIUNEA a III-a- CREAŢII ARTISTICE (desene, colaje)- "Culorile României"
La concurs pot participa elevii din clasele pregătitoare - a IV-a.
Fiecare cadru didactic poate participa cu maxim 3 lucrări
Conţinutul lucrării trebuie să se încadreze în tematica propusă, să aibă originalitate.
Comisia judeţeană de evaluare va fi formată din trei profesori evaluatori. Fiecare cadru didactic evaluator va acorda un punctaj, iar media celor trei punctaje va fi nota finală a lucrării.
Criterii de evaluare: - respectarea tematicii indicate
- respectarea condiţiilor tehnice impuse
Perioada de înscriere și trimitere a lucrărilor: martie 2024
Comunicare. Colaborare. Competiție. Calculatoare
Perioadă înscriere: 08.01.2024 - 18.05.2024
Perioadă desfăşurare: 08.01.2024 - 18.05.2024
Secțiunile concursului:
1. Jocurile copilăriei
Proba vizează ilustrarea unor produse/ lucrări digitale (afișe, postere, prezentări, materiale video) cu tema "Jocurile copilăriei" utilizând aplicațiile/ platformele grafice sau aplicațiile video.
La această secțiune pot participa elevi din clasele P – IV și profesori.
3. Proba de cultură generală utilizând aplicațiile digitale
Această probă se va desfășura online, sincron și interactiv. Proba vizează utilizarea aplicațiilor de evaluare: Kahoot (nivel gimnazial și liceal), Google Forms (nivel primar) pentru testarea cunoștințelor de cultură generală.
În prima etapă, proba se va desfășura cu participare directă la unitățile școlare participante. Fiecare cadru didactic înscris în concurs va selecta și va participa la etapa finală cu maxim 5 elevi.
În ziua desfășurării probei (sâmbătă, 18 mai 2024), fiecare cadru didactic care a înscris elevi în concurs va primi link-ul de acces la platforma interactivă (Google Meet). Se vor organiza 3 sesiuni (primar/ gimnaziu/ liceu), moderatorii întâlnirilor vor interacționa cu elevii și vor aplica testul de cultură generală, în funcție de nivelul clasei.